„TOP SECRET” avagy mennyi is az annyi… II. fejezet „Money,money,money”…


Első és legfontosabb közlendőm,bármily meglepő és sokkoló…valóban a hír igaz…egy esküvőre költeni kell tehát pénzbe kerül és nem kevésbe!
Nyílván a ráfordítható keretösszeg mindenkinél más és más ez természetes,de ne ringassuk magunkat abba a hitbe ,hogy  ezt majd 3 forintból megússzuk!
Ez persze nem azt jelenti ,hogy nem tudunk költséghatékonyak  lenni!Szándékosan nem az „ olcsó „ kifejezést használom!Nekem az „olcsó „ pláne egy esküvővel kapcsolatban társul az igénytelenséggel!
Lehet úgy is megszervezni és lebonyolítani egy esküvőt,hogy utána úgy érezzük minden ráfordított forint megérte és ez az érzés független az összeg nagyságától!  És egy jó szolgáltató ezt tudja neked biztosítani ,legyen kicsi vagy nagy a költségvetésed! Egy esküvői dekorációval kapcsolatban nyílván az álmok és az elképzelések határozzák meg elsősorban a költségvetést .Minél nagyobb az elvárás annál nagyobb lesz a költség is!
Hangsúlyozom minden esetben érdemes profi szolgáltatót ez esetben dekorációs szakembert megkeresni még mielőtt az a bizonyos ló el nem szabadul! 
Mi is határozhatja meg egy dekoráció és persze egy szolgáltató árszínvonalát?Nézzük a száraz tényeket a szolgáltató avagy a vállalkozói oldalról:
-          ááá csak viccelekJ
Nem fogom taglalni ,hogy vállalkozása van ,kellékekre költ,stb. ezt szerintem minden dolgozó embernek tudnia kell (kellene)…és persze ne feledkezzünk meg a dekoráció stílusáról,összetételéről és persze visszakanyarodván a helyszínekhez nem mindegy hogy egy „ócska” helyből szeretnél palotát mert akkor bizony magas lesz a végösszeg.
És  itt lép be a józan észJ itt lehetünk körültekintőek és költséghatékonyak!
Számoljunk kicsit…
Ha egy profi hozzáértő dekoratőrt bízol meg akkor több mint valószínű,hogy egy olyan konstrukciót tud összeállítani neked mely elképzelésben és árban is takarja az álmaidat. Van olyan kelléke,színe,kiegészítője  amire vágysz,vagy talán olyan is amire nem is gondoltál,van ideje azt megcsinálni,felépít majd lebont a helyszínen …És Te nyugodtan várod a nagy napot….vagy…
Utána jársz,összegyűjtöd,összeállítod,vagy sikerül vagy nem,ki viszi ki és ki szedi le ,vagy jól mutat vagy nem,vagy az lesz amit elképzeltél vagy …hát nem…és idegeskedsz ,stresszelsz a végén pedig csak azt kívánod hogy vége legyen a napnak…megéri? Tényleg megéri?Megéri ,hogy pár forintért egy káosz lesz a készülődés?
De persze szabad ország szabad döntés szabad szappanozniJ
De gondolom a sok „duma” után szeretnétek számokat is látni…igen tudom! De ez talán a legnehezebb feladat…de nem bánom vágjunk bele!
Mennyibe is kerül egy esküvői dekoráció?...ezen belül is a virág mert ez az a sarkalatos kérdés amivel „haaztmondodesküvőrekelldrágább” pedig nem isJés még mindig nem a számokrólJ Megkérek mindenkit kicsit dőljön hátra kortyoljon egyet a teából (de ez szabadon választott ,ha nem bírod legyen egy Baylis) szóval voltál már virágüzletben? No nem olyan puccos félére gondolok egy sima „sarki” üzletben? Mennyi is egy szál virág? Mondjuk rózsa (vegyük a mai napot) szóval 1 szál rózsa (hangsúlyozom jó minőségű áruról beszélünk ami nem hervad el az első fél órában,nem üzletben megmaradt cucc hanem friss csakis a Te számodra szánt virág!) jelenleg egy üzletben  nagyjából 500.- tól kb.950.- ig(persze lehet eltérés) de nézzük ezekkel a számokkal.
Tehát adott egy asztaldísz közepes méret tegyük fel 15 szál virággal ,Legyek jóindulatú és számoljunk 500.- / szál tehát  7500.- és még nincs benne zöld,nincs bele téve semmibe,nincsenek mellette kiegészítők…stb.stb….De nem akarom untatni a kedves nagyérdeműt a sok sok számmal…
Az én tapasztalásom szerint egy közepes igényű esküvőre virágokkal együtt kb. 3000.-3500.- /fő lehet kalkulálni a dekorációt illetően.De mint említettem ez az igényektől függ ,természetesen lehet több és lehet kevesebb is!...Legyen elég annyi ,hogy Tájékozódjatok, mielőtt irreális elképzelésetek  lenne egy esküvő költségvetésével kapcsolatban! És higgyétek el  a jó szolgáltató Értetek van,neki is az a jó ha Ti megrendelők elégedettek vagytok !
De amit nem győzök hangsúlyozni,profira bízni ,bizalommal lenni és nem keresni ...megtalálni kell!Hamarosan!
„TOP SECRET” avagy mennyi is az annyi… IIII. fejezet „Gazdálkodj okosan..."


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések