„TOP SECRET” avagy mennyi is az annyi… I. fejezet Az alapok.


Valahogy kis hazánkban az esküvők kapcsán a pénz  tabu téma. Nagy vonalakban érintjük itt ott a kérdést de valahogy  mindig is egy misztikum övezi  a „mennyi is az annyi” kérdést.
Természetesen nem azokról a szolgáltatásokról/szolgáltatókról beszélek akiknek  napi díjuk vagyis honoráriumuk van,mert azt azért lehet tudni ,hogy egy Cm vagy egy Dj mennyibe kerül.
De például a dekoráció szegmensét valami féle titkos összeesküvés elmélettel azonosítja mindenki.
Valószínűleg ezért alakulhatott ki ez a mai már már orrvérzésig zajló „árajánlatkérősdi”.
A megrendelők részéről egyszerűen titok számba megy ,hogy mennyit is szánnak a dekorációra…miért?Számomra ez összetett de nagyon egyszerű megoldással kecsegtető lehetőséget tartalmaz. Miért tartunk még mindig ott ,hogy árat választunk és nem szolgáltatót? Oly nagyot fejlődött a szakma ,a mai dekoratőrök már tényleg (de tényleg) szinte mindent meg tudnak oldani,el tudnak készíteni. Ha kell bálteremmé varázsolnak egy  „disznóólat” …tehát lassan nincs lehetetlen. De persze ez mind nem lenne így ha a megrendelők igényei nem emelkednének évről évre.
Ebből  kifolyólag az árak is szépen változnak és bizony emelkednek.
Szóval vissza térve előző   gondolatomhoz,az árajánlat kérő mizéria kapcsán talán fel sem lehet mérni ,hogy egy adott  szolgáltató hány árajánlatot készít el teljességgel feleslegesen ,hány munkaórát tölt el szerkesztéssel,számolással,tervezéssel teljesen potyára. És a megrendelő ,kedves menyasszony hány olyan árajánlatot kér be amit a végén meg sem néz vagy a 64 bekért árajánlat közül már azt sem tudja mit is akar tulajdon képen, és talán már nem is emlékszik rá miért is attól a szolgáltatótól kért.
Nem lenne egyszerűbb  a szolgáltató munkája alapján dönteni? Nem lenne egyszerűbb egy olyan szolgáltatót megbízni  akit szívesen látnánk az esküvőnk napján és nem azt akinek az árajánlata olcsóbb volt?
Fordítsunk egy kicsit a dolgokon…ha lakást szeretnél venni bemész egy ingatlan irodába mit teszel?Felsorolod az igényeidet és megmondod mennyid van rá…Nem lehetne ezt a tendenciát átvinni az esküvőd előkészületeire is?
Pedig olyan egyszerű lenne…kiválasztod a neked tetsző és szimpatikus szolgáltatót és az igények elmondása után megsúgod mennyiből szeretnéd ezt kihozni. Tehát szolgáltatót választasz nem árat!
Mennyivel egyszerűbb lesz mindkét fél élete,mennyivel több időt és energiát tudnának arra fordítani ami valóban fontos az árajánlat kérések és tömeges árajánlat írások helyett.
Mert ugye „néma gyereknek  anyja sem érti a szavát”…
Ez a szakma egy bizalmi „állás”,ha nem bízol a szolgáltatódban akit szeretnél kiválasztani vagy már ki is választottál ott ette meg a fene!Hidd el egy jó szolgáltató bizony a Te érdekeidet fogja nézni,legyél vele őszinte és megháláljaJ
Higgyétek el az a 100 éves  berögződés már a múlté ,hogy az esküvő lehúzás,csak annyira tudnak „lehúzni” amennyire hagyod magad!Ha körültekintő vagy és  bizalmi alapon választasz segítőket a nagy napodra nem érhet csalódás.


Hamarosan:
„TOP SECRET” avagy mennyi is az annyi… II. fejezet „Money,money,money”…


Megjegyzések

Névtelen üzenete…
Igen, csak ezzel az a baj, hogy az egyik szolgáltató mondjuk a rászánt 150 ezerből pont olyanná varázsolja, amilyet én szeretnék, a másik meg azt mondja, hogy ezért kb 3 szál virágot tud letenni az asztalra (sarkítva persze). Ezért kérnek a megrendelők árajánlatot, mert ha az elképzelések ismertetése után azt mondja a dekoros, hogy fél milla alatt ő ezt nem hozza ki,akkor nem egymást keressük. És ezt jobb tisztázni az elején.
Tünde Somogyi üzenete…
Szerintem ha a 150 ezer csak 3 szál virágot takar, akkor sem azt a szolgáltatót keresed. Szerintem légy őszinte hamarabb tud segíteni a szolgáltató. Ne abból indulj ki, hogy minden szolgáltató le akar húzni! Már régen nem lennék a piacon, ha lehúztam volna akár csak egy ifjú párt is!!!
Jégvirág Zsuzsi üzenete…
Azt gondolom ,hogy egy szolgáltató munkája a termékei a kezei közűl kikerülő alkotások sokat elárulnak!Már a munkák alapján be lehet határolni.Hidd el tuti van külömbség egy 150ezres és egy félmillás dekoráció között még akkor is ha a tételek látszólag ugyan azok.

Népszerű bejegyzések