Hogyan (ne) kérj árajánlatot…Bővebb kiadás:-)


Mivel valószínűleg ez életed első és utolsó "Nagy napja" ezért nincs tapasztalatod a szolgáltatók felkeresésében.Segíteni szeretnék ,hogy hogyan éred el leghatékonyabban a kívánt szolgáltatót és annak árait.Lehet kissé nyers leszek de hidd el célravezető!
Mint minden évben idén is kapjuk folyamatosan a jövő szezonra vonatkozó árajánlat kéréseket.
Lentebb már egyszer leírtam mik a szükséges információk ahhoz ,hogy egyáltalán válaszolni tudjunk egy árajánlat kérésre. Gondolom mint megrendelő Te is hatékonyan szeretnél tájékozódni a lehetőségekről és természetesen az árakról is. Én mint szolgáltató készséggel válaszolok  ,mert ez mindkét fél érdeke. Hidd el napi több tucat levél érkezik egy szolgáltató postaládájába, és természetes ,hogy első körben azokra válaszol amikben meg vannak információk amikből össze lehet állítani egy ajánlatot. És sajnos eljön az az idő amikor a szolgáltató egyszerűen nem hajlandó több kérdést feltenni egy azon rendezvény kapcsán ,inkább válaszol annak akivel  szót lehet érteni. Nagyon sokan elkövetitek azt a hibát ,hogy információ nélkül vagy csekély részinformációval várjátok a nektek címzett árajánlatot.
„Jövő nyáron lesz az esküvőnk ,kérem küldjön árajánlatot”
„ Júlia vagyok a párom Rómeó, Veronában ismerkedtünk meg,szeretjük egymást vannak rokonaink és barátaink akikkel együtt akarunk ünnepelni. Az  esküvőnket fehérre képzeltük,sok gyertyával. Kérem küldjön árajánlatot”
Nos ezek nem is annyira a valóságtól elrugaszkodott idézetekJ
Szóval kérj árajánlatot bátran,de ne felejtsd el mert fontos!:
-         nézd meg az adott szolgáltató Weboldalát,jól nézd meg a munkáit. És ha az tetszik neked és találkozik az elképzeléseiddel, tetszik a stílus ahogy dolgozik …csak akkor kérj ajánlatot. Gondold át,ha nem látsz úszótálas dekorációt az oldalunkon az nem a véletlen műve!
-         Nagyon fontos a dátum ,a pontos dátum…a valamikor jövő nyáron…hát ezzel nem tudok mit kezdeni. Bármilyen hihetetlen egy év egy bizonyos napján bizony több esküvő is vanJ Tehát nagyon fontos információ a szolgáltatónak a pontos dátum.
-         Aztán a helyszín… nem mindegy hogy a rendezvény Nyíregyházán esetleg  Budapesten  avagy Sopronban lesz!És a településen belül is hol? Nem mindegy ,hogy a Stefánia Palota vagy a  Bajai csárda ad helyet az esküvődnek. Ez az információ nem csak a stílus illetve az ár miatt fontos,vannak olyan helyszínek amelyek nem kompatibilisek a másik szolgáltatóval…egyszerűbben,nem dolgoznak együtt a dekoros nem megy az adott helyszínre dolgozni és fordítva…az adott szolgáltatót nem látják szívesen. Meglepődtél? Pedig ez így van kis hazánkban is.
-         A létszám, fontos a pontos árajánlathoz a vendégek várható létszáma 20 vagy 320 fős eseményről beszélünk.
-         A név…és ezt már félve írom…bannynyuszi26@freemail.hu címről nem tudom a neved.:-) Hogyan szólítsalak,hogyan készítsek árajánlatot név nélkül?

Hidd el nem kukacoskodom,de mint megrendelő a Te érdeked hogy 1-2 levélváltás után tisztába legyél mit várhatsz el a szolgáltatótól és azt mennyiért .Mert előfordulhat ,hogy egy neked megfelelő szolgáltató a hiányos információk miatt nem tud olyan árral vagy tájékoztatással neked szolgálni amire szükséged lenne. 

„Üdvözlöm,jövő nyárra  tervezzük az esküvőnket kérem küldjön ajánlatot”
-         1 levél: Köszönöm az érdeklődést ,kérem írja meg az esküvő pontos dátumát ,helyszínét és a várható létszámot.
Válasz: Az esküvő Budapesti lesz,júliusban.
( ha jön válasz de nagyon sokszor már itt elakadunk…miért?)
-     2 levél: Pontosan hol (melyik étterem,rendezvény terem) és a pontos dátum?
Válasz: Étteremben lesz , július 24. (szuper a dátum megvan J)
-         3 levél : Budapest melyik éttermében lesz?És hány fővel?
Válasz: xy étterem 120 fő.

És ehhez ennyi levelezés kellett.
Nem lenne egyszerűbb:
Üdvözlöm 2016. Július 24 –én az XY étteremben Miskolcon lesz az esküvőnk 120 fővel. Kérem küldjön ajánlatot. Csatoltam egy fotót milyen stílusban gondolkozunk.

És már is egy hozzávetőlegesen pontos ajánlatot tudok összeállítani.
Még egy nagyon fontos dolog, az árajánlat kiadása illetve kérése egyik félre nézve sem vonz maga után kötelezettségeket.


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések