Kérdezni szabad...

Egy kedves barátom ( remélem nem veszi sértésnek) azt mondta ,sokan azt hiszik bunkók vagyunk pedig csak határozottak...ez mennyire igaz!!
"Elnézést kérek azoktól az árajánlat kérőktől, menyasszonyoktól, akikkel bunkó voltam 2013-ban. Jelzem, 2014-ben is az leszek! "

Nos a viccet félretéve,szeretnék pár mondatot kiírni magamból J
Mint a régi idők moziját  talán egy kicsit visszasírom  az 5-10 évvel ezelőtti  megrendelő-szolgáltató viszonyt is. Valahogy akkor olyan egyszerűnek tűnt minden,megkerestek,kiment az árajánlat,válaszoltak,egyezkedtünk,meg egyeztünk …és boldogan éltek míg….
De valahogy mintha ez  a megegyezés rész kimaradna az eseményekből.
Miért? Sokat gondolkodtam rajta és talán az ok mégis csak a készülékben van!
Lehet ,hogy a megrendelők elfelejtettek kérdezni,tárgyalni?
 Az előző bölcsességetJ kimondó barátom mondta szintén azt ,hogy talán meg kellene mondani mit szabad kérdezni egy dekorostól .
Hát én most megpróbálom összeszedni a gondolatokat .Rövid a válaszom…bármit lehet kérdezni!Bármit lehet kérni,jelezni,akár füstjelekkel is csak kommunikáljunk!

A kiadott árajánlataink 5 napig érvényesek!Miért?
Nagyon egyszerű oka van,mert kapacitásunk véges és senkit nem szeretnénk hiú reményekben ringatni miközben esetleg már nem tudjuk elvállalni a megbízását!
Így én tisztességesebbnek tartom ,ha csak úgy adok ki ajánlatot amikor biztosan tudom , hogy ha az pozitív visszajelzést kap a megrendelőtől ,akkor el is tudjuk végezni a munkát.
A kiadott ajánlatra elég annyi ,hogy „köszi nem” vagy köszi gondolkodom” vagy „ köszi időt kérek”  vagy „ köszi titeketakarlakJ
Tudom ,hogy sajnos ezzel a  szokásunkkal  a még gondolkodó megrendelőinket is sújtjuk ,de sajnos még nincs varázsgömböm ,hogy kiszűrjem miért is nem válaszol valaki a kiküldött levélre. Így  azért ,hogy ne várakoztassam azt aki valóban ránk a Jégvirágra a munkánkra tart igényt, ezt sajnos be kell tartanom.
Ezért kérek mindenkit aki árajánlatot kér tőlünk csak annyit tegyen meg ,hogy egy mondatban válaszol! És kérdezzetek nyugodtan ha bizonytalanok vagytok bármiben is, a legjobb tudásunk szerint válaszolunk ! Mert a lényeg ,hogy minket akarjatok a többi már csak megbeszélés , kommunikáció kérdése!
Zsuzsi


Megjegyzések

Névtelen üzenete…
Nos kedves Zsuzsi:) Ismét nem mondtál újat...Napi szinten b.sznak le a kedves érdeklődők bennünket mert megmondjuk a frankót...Nem nyammogunk nem gügyörészünk, nem puszipajtáskodunk, hanem szárazon 2 db A4 méretű word doksiban leírjuk hogy mi van, mik a feltételek, fűszerezve ezt a vonatkozó kormányrendeletekkel és jogszabályokkal mert a legelején szívtuk ám meg...nem kis összegeink bánták mert nem volt lefektetve írásban minden főleg úgy hogy magunkat védjük.
Ez Magyarország...itt ha valaki megmondja konkrétan mi van akkor az már bunkó! Meg kell emészteni ezt nincs mese, aztán röhögni rajtuk egy jót. Most gondold már el, mi lenne ha nem fektetnénk le mindent töviről hegyire..Hát elszabadulna a pokol, legyártjuk a cuccot x darabszámban aztán meg cseszhetjük mert nem kell, mert elmarad a lagzija, mert összevesztek mert stb stb stb...
Én azt mondom, bunkózni lehet, kapjuk mi is az ívet e-mailben -telefonon, kit érdekel...??
Meg kell nézni a vállalkozó honlapját a bemutatott a munkáját aztán menjen máshoz a kedves Ügyfél...olyanhoz aki jobb:))))
Kitartást!
V.

Népszerű bejegyzések