Változások szele...I.

Változások szele…

Az idén valahogy elhanyagoltam a lelkizős,megmondogatós oldalamat
Valahogy sem időm sem energiám nem volt hosszasan elmélkedni a történésekről. Elfoglaltságban nem volt hiány,az egész szezon nagyon klassz munkákkal ajándékozott meg. És még nincs vége…lesz egyáltalán vége?
Még javában dolgozunk az idei esküvőkön,de már kopogtatnak a jövő év menyasszonyai. Nagyon sok tapasztalattal lettünk ismét gazdagabbak az idei szezonban,sajnos vannak rossz és megszívlelendő tapasztalások is,melyeken okulva a jövő év a változások éve lesz!
A csodás végeredmények nagyon sok előkészületet igényelnek nem ritkán hónapokig tart mire egy –egy dekoráció összeáll. Az árajánlatok tekintetében szintén nem ritka hogy hónapokkal sőt évekkel előre kell kiadni ,ami eddig valahogy működött is de fogjuk a gazdasági helyzetre vagy a mikulás eltört szánjára ,az idén ez a tendencia már nagyon sokszor kellemetlen helyzetet eredményezett! Ezért legnagyobb változás az árajánlatok elkészítésében fogok eszközölni. Igyekszem úgy összeállítani az ajánlatokat, hogy egy komplett egész látványt felvázolva egyetlen összeg fog szerepelni az árajánlatba ,az eddigi tételes árajánlatokkal ellentétben. A megjelölt összegen belül pedig szabad mozgásom lesz a különböző tételek összetételeinek összeállításában. Akik eddig is bíztak bennünk hasonló módon kapták meg álmaik dekorációját. És eddig sem adtam olyan árajánlatot hogy egy készítményben vagy csokorban 3 szál ez ,4 szál az és 2 és fél szál amaz van. Fazonárakat határozunk meg,mert ugye a végeredmény a fontos!

A másik nagy változás ,hogy jövőre kénytelenek vagyunk bevezetni a kaució intézményét!Sajnos az idén csúcsosodott ki az a tendencia ,hogy sem a megrendelők,sem a vendégeik és különös képen a helyszínek egy része baromira tesz arra, hogy tiszteletben tartsa a munkánk gyümölcsét és a kellékeinket! (persze tisztelet a kivételnek)Az eltűnt és megrongálódott használhatatlan kellékek mára már igencsak nagy kár arányt képeztek a költségvetésünkben ,a raktárkészletünkről nem is beszélve! És ezen tételek folyamatos pótlása már nem fér bele abba a költségvetésbe ami így is szűkösre van szabva! Utólag pedig „Mission imposible” behajtani bármi nemű kárunk ellenértékét. Így azt a kényszer lépést kell megtennünk ,hogy az árajánlatokban szerepel egy kellékekre lebontott kaució,ami természetesen a bontás után visszajár, amennyiben mindenünk épségben megvan.

Megjegyzések

Névtelen üzenete…
Elszomorító.
Csak az a probléma hogy mivel a rendezvényen nem lesz kifüggesztve nagy táblára írva hogy "NE LOPD EL A KELLÉKET MERT AZ IFJÚ PÁRNAK KELL MAJD MEGFIZETNIE AZ ÁRÁT" ezért minden ugyanúgy fog történni akkor is ha van kaució. El fogják lopni, nyilván az árát Zsuzsi megkapod, de rohadt nehéz pótolni azokat a csodás cuccokat amik nektek vannak...
LOPÁS=magyar szokás.
Jégvirág Zsuzsi üzenete…
Kedves Névtelen:-)
Sajnos nem csak a lopásokkal van a baj(sőt).Legutóbbi ilyen jellegű esetkor konkrétan 6 db nagy extra anyagú terítőnk rongálódott meg olyan módon ,hogy KUKA...nos ezek pótlása 85.000.- forintomba került...ez már az a kategória hogy nem fér bele egy 200.000.- ezres megrendelésbe...És az ifjú pár egy vállrándítással rendezte le a vendégeik által okozott kárt.
Névtelen üzenete…
Ez megdöbbent engem is, kedves Zsuzsim. Hogy van egy gyönyörűen dekorált rendezvény...és egyesek kárt okoznak. Mert hogy kiborul a leves, talán az még kimosható, de hogy a terítő a szemétben landoljon..ahhoz ki kell égetni? Fel kell szabdalni? Szénné kell áztatni borral?? Azt hinné az ember hogy a szolgáltatásodat igényes, tehetősebb emberek veszik igénybe akik vendégköre szintén egy színvonalhoz tartozik...de úgy látom ez abszolút nincs így. Randalírozni, rontgálni, tönkretenni azt tud a magyar (is)...

Népszerű bejegyzések