Esküvőt szervezünk...válasszunk...

Válasszunk helyszínt:


De hogyan?Milyen szempontok alapján?

Kezdjük a leg elején…mielőtt ripsz ropsz lefoglalnánk egy helyszínt gondolkodjunk! Évek alatt nagyon sokszor belefutottunk ezekbe a problémákba,amiket egyszerűen ki lehet küszöbölni!
Tegyünk fel magunknak és persze a családnak.. legfőképpen anyukáknak:-)pár egyszerű kérdést!

- Hány főt szeretnék meghívni?

Mert bár hirtelenjében megtetszik a hely,de a végén kiderül hogy a főnök állításával szemben nem fér el csak 100 fő a te 140 vendégedhez képest és ott állsz egy nappal az esküvőd előtt rádöbbenve ,hogy a vendégek csak lapjával tudnak megmozdulni az asztalok között!

- Hogyan tudnak eljutni és hazajutni a vendégek?

Nagyon klassz helyszíneket találni pest közelében de ne feledjük vendégeink lesznek akiknek vagy szállás vagy hazajutási lehetőség kell!Ne várjuk el ,hogy egy meghívott üdítővel „mulasson” az esküvődön mert még vagy 60 kilométert vezetnie kell hazáig. Ha nem tudunk szállásról gondoskodni akkor is nézzünk szét és ajánljuk fel a vendégeknek hogy ők tudjanak maguknak foglalni. Ha van lehetőség vegyünk igénybe buszt vagy sofőrszolgálatot!

….és amiért ezt a postot írtam az a következő kérdés

- Milyen esküvőt szeretnék?

…elegánsat,vintage-t,modernet,fiatalosat,hagyományosat….

Miért is fontos ez?

Mert nem mindegy ,hogy egy faházból kell kihozni egy elegáns dekorációt vagy éppen egy kastélyba szeretnéd becipeltetni szalmabálákat!Minden helyszínnek meg van a maga jellegzetessége amiket ki kell használni és a stílusnak megfelelően célszerű dekorálni!
Ha egy fa épületből kellene egy elegáns báltermet készíteni(nem lehetetlen) de nagyon sok munka és nem kevés anyagi áldozat…és ha nagyon őszinte akarok lenni sosem lesz egy „kristálycsilláros palota” !
Ha elegáns esküvőre vágysz ami csupa csillogás,csupa pompa célszerű a kastélyok,paloták között keresgélni.Ott már eleve meg van amire vágysz,a stukkók a kristálycsillárok és valóban csak díszíteni kell az asztalokat!
Ha a régi,falusias vagy vintage stílust kedveled akkor irány egy lovas tanya ,vagy kisvendéglő,sátor …ki a természetbe a búzamezők és napraforgó ültetvények közelébe.
Ha modern esküvőre vágynál minimál dekorációval …akkor olyat keress ahol már a berendezés is ezt tükrözi. Egy modern étterem vagy szálloda. Ahol nem kell takargatni a székeket és a falakat!
Ha maradnál a hagyományos nem túl karakteres esküvőnél, akkor válassz az első két szempont alapján:-)

Amennyiben még nincs kiforrott elképzelésed ,akkor törekedj olyan helyszínt választani ami bármit be tud fogadni!Tehát lehetőleg ne legyenek olyan jegyei amit utólag a fél épület beburkolásával szeretnénk takargatni!Lehet ilyen egy szebb sátor,egy rendezvényterem…lehetőleg ne neon zöld falakkal:-)

Tehát válassz körűltekintően!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések